| Inloggen  
 
 Details van het artikel
Szabi Buzogany in de prijzen bij Wiskunde Olympiade

Szabi Buzogany (vwo 4) heeft de derde prijs gewonnen bij de Nederlands Wiskunde Olympiade 2016.
Vorig schooljaar nam Szabi, toen nog in de derde klas, samen met de vierde klas vwo wiskunde B deel aan de landelijke Wiskunde Olympiade. Hieraan deden ruim 11.000 leerlingen mee. Hij scoorde bij deze wedstrijd zo goed, dat hij werd uitgenodigd voor de tweede ronde in maart 2016.

Uiteindelijk deed Szabi mee aan de finale in september 2016 in Eindhoven. Van de 148 leerlingen vielen er 15 in de prijzen.
In de categorie 'vierde klas en lager' werd Szabi derde en won hij een bedrag van 100 euro, beschik-baar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. Samen met andere veelbeloven-de finalisten is Szabi nu uitgenodigd voor een intensief trainingsprogramma van november 2016 t/m juni 2017. Uit deze nationale selectie worden uiteindelijk 6 leerlingen geselecteerd voor het team dat Nederland in de zomer van 2017 zal vertegenwoordigen op de Internationale Olympiade in Braziliƫ.

Onze vakgroep wiskunde is erg trots op Szabi en heeft hem, naast zijn gewonnen prijs, een extra aanmoedigingsprijs overhandigd namens de vakgroep.

Namens de vakgroep wiskunde,
J.P. Ouwens

Terug